Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

Μετάλλια στο Μαυροχώρι για τα νεαρά «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.

 

 

Μετάλλια στο Μαυροχώρι για τα νεαρά «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.

Έλαβαν μέρος σε Διασυλλογικούς Αγώνες μικρών κατηγοριών


Με ομάδα 31 νεαρών αθλητών συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων σε Διασυλλογικούς Αγώνες των κατηγοριών αρχαρίων Παίδων – αρχαρίων Κορασίδων και Παίδων – Κορασίδων που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Μαυροχωρίου την Κυριακή στη λίμνη της Καστοριάς. Στους αγώνες συμμετείχαν όλα τα ναυτικά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.

Η «συγκομιδή» για τους νεαρούς κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. ήταν δύο χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια, ενώ γενικότερα όλα τα πληρώματα του Ομίλου έκαναν καλές εμφανίσεις και αποκόμισαν πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία που θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τη συνέχεια.

Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Κατερίνα Γκόγκου στο Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων (1η σειρά) και οι Ανθή Ντάρα – Βικτώρια Μπούτζα – Κωνσταντίνα Ζαλοκώστα – Όλγα Δόση στο Τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων. Ασημένιες επιτυχίες είχαν οι Φίλιππος Παπαβασιλείου – Λάμπρος Κωστακίτσης – Λεωνίδας Κοπίδης – Βασίλης Σαραλιώτης στο Τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων (1η σειρά), οι Στέφανος Δημητρίου – Άγγελος Λαγός – Βασίλης Κυρίτσης – Δημήτρης Κολιοφούκας στο Τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων (2η σειρά) και οι Νικολέτα Δρούβη – Καλυψώ Μαργαρίτη – Ξανθή Χατζή – Αθηνά Τσιάβου στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων (1η σειρά).

Στην Καστοριά βρέθηκαν για τους αγώνες o Γεν. Γραμματέας και Έφορος Κωπηλασίας του Ομίλου Θανάσης Κιτσάκος και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Πασχάλης, ενώ την ομάδα συνόδευσαν οι προπονητές Αγγελική Γκρέμου, Φώτης Λιόντος και Βασίλης Ευθυμίου.

 

Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα

Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα επισκέπτονται τον Ν.Ο.Ι.!

Γνωστή σε κάθε γωνιά της χώρας είναι η παράδοση της πόλης μας στο άθλημα της Κωπηλασίας, καθώς και η μακρά ιστορία μαζί με τις μεγάλες επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων! Αυτός είναι ο λόγος που ανά διαστήματα ο Ν.Ο.Ι. δέχεται επισκέψεις σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα τα οποία, ερχόμενα για εκδρομή στα Γιάννενα, συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του!

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε τον Ν.Ο.Ι. το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, το οποίο βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην πόλη για εκδρομή. Τους 40 περίπου μαθητές μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν στον Όμιλο οι προπονητές Αγγελική Γκρέμου και Δημήτρης Δερέκας, οι οποίοι ξενάγησαν τα παιδιά στο γραφείο με τα κύπελλα, στα λεμβαρχεία με τις βάρκες των Ολυμπιονικών και τον Παγκόσμιων Πρωταθλητών και στο κλειστό γυμναστήριο του Ομίλου, στα εργόμετρα του οποίου μάλιστα τους έδειξαν την τεχνική της Κωπηλασίας. Παράλληλα, οι προπονητές μίλησαν στους επισκέπτες μαθητές για τη μακρά ιστορία του Ν.Ο.Ι., την παράδοση που έχουν τα Γιάννενα εδώ και δεκαετίες στο άθλημα της Κωπηλασίας, για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του Ομίλου και φυσικά για τις απαιτήσεις ενός αθλήματος δύσκολου αλλά ιδιαίτερα γοητευτικού, το οποίο φέρνει όσους ασχολούνται μ’ αυτό σε καθημερινή άμεση επαφή με τη φύση και το υγρό στοιχείο.

Βασιλόπιτα 2018

 

Μια λαμπερή βραδιά με βραβεύσεις

και κοπή πίτας για τον Ν.Ο. Ιωαννίνων

Γιόρτασε τις επιτυχίες του παρουσία πλήθους κόσμου –Μάρθα Παλαιοπάνου (Πρόεδρος): Nα δουλέψουμε όλοι μαζί για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019…

Κοντά τρεις δεκαετίες τώρα ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων είναι ο απόλυτος κυρίαρχος πανελλαδικά στο άθλημα της Κωπηλασίας, κατακτώντας πρωταθλήματα και νίκες και αναδεικνύοντας διαρκώς αθλητές που διακρίνονται με τις επιτυχίες τους εντός κι εκτός συνόρων της χώρας μας.

Αυτό συνέβη και τη χρονιά που μας πέρασε, με τον Ν.Ο.Ι. να στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος για 29η χρονιά, ενώ παράλληλα η πόλη κέρδισε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων του 2019! Οι επιτυχίες αυτές γιορτάστηκαν χθες στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης του σωματείου στο «Πάρκο Ναυτικού Ομίλου», παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών της Διοίκησης, αθλητών, προπονητών, γονέων και πολλών επισήμων. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Δημήτριος Δημάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατζίδης, ο πρ. Πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Πάϊκας, εκπρόσωποι της 8ης Ταξιαρχίας, της Μητρόπολης Ιωαννίνων κ.α..

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου καλωσόρισε επίσημους προσκεκλημένους, αθλητές, προπονητές, γονείς σημειώνοντας πως «η παρουσία όλων μας εδώ είναι κι ένα μήνυμα για να ανανεώσουμε τις επιτυχίες αυτού του Ομίλου και για το καινούριο δυναμικό ξεκίνημα των αθλητών και των προπονητών μας που είναι η κινητήριος δύναμη του σωματείου μας».

Όπως είπε, χάρη στο τσαγανό και την ψυχή των αθλητών και των προπονητών, ο Όμιλος έγινε ισχυρός και κυρίαρχος στην Κωπηλασία και για το 2017 ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος για 29η συνεχόμενη χρονιά. «Εσείς, αθλητές και προπονητές μας, είστε η ψυχή του Ομίλου και σας ευχαριστούμε θερμά», τόνισε η κ. Παλαιοπάνου.

Ακολούθως, έκανε εκτενή αναφορά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα φιλοξενήσουν τα Γιάννενα τον Σεπτέμβριο του 2019 σημειώνοντας τα εξής: «Θέλουμε να κερδίσουμε μετάλλια και διακρίσεις; Θέλουμε να πετύχουμε στη διοργάνωση; Να τιμήσουμε τον τόπο μας; Βεβαίως ναι, αλλά πριν απ’ αυτά θα πρέπει να τρέξει ο Όμιλος τις υποχρεώσεις του και η πόλη τις δικές της. Χρειαζόμαστε ως Όμιλος γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας με τη βοήθεια όλων των πολιτών και του συνόλου των τοπικών φορέων. Θέλουμε να σας έχουμε όλους αρωγούς στη δύσκολη αυτή προσπάθεια. Όλοι σ’ αυτή την πόλη έχουμε να κερδίσουμε από αυτή τη διοργάνωση και άμεσα και μακροπρόθεσμα».

Συνεχίζοντας, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. επισήμανε με έμφαση πως «ως Διοίκηση τον αθλητή τον βλέπουμε όχι μόνο ως άνθρωπο που διακρίνεται για τις επιδόσεις του μέσα στην Παμβώτιδα ή όπου αλλού, αλλά τον αντιμετωπίζουμε πρωτίστως ως έναν νέο που μέσα από το άθλημα της Κωπηλασίας διαμορφώνεται και εξελίσσεται για να αντιμετωπίσει με σθένος τη ζωή και να προσφέρει στην κοινωνία».

Δεν παρέλειψε δε να μνημονεύσει όλους όσους θήτευσαν ως παράγοντες στον Ναυτικό Όμιλο όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Πρόεδρο Σωτήρη Στάμο, ο οποίος, όπως σημείωσε, «μας άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον. Παρακαταθήκη την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε, αλλά παράλληλα να πάμε το σωματείο και πιο πέρα, πιο ψηλά».

Η κ. Παλαιοπάνου έκλεισε την ομιλία της με ευχές για τη νέα χρονιά, τονίζοντας με έμφαση: «Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας και για αυτούς που την έφτιαξαν ως τώρα. Ας την τιμήσουμε και ας την δυναμώσουμε και άλλο»!

Οι χαιρετισμοί

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υπογράμμισε πως «ως Περιφέρεια έχουμε κάνει μια συζήτηση με τον Όμιλο και δεσμευτήκαμε πως θα βοηθήσουμε, σε συνεργασία με το ΠΕΑΚΙ, όπου χρειαστεί για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως θα κάνει και ο Δήμος Ιωαννιτών. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να φτιάξουμε τον υγρό στίβο Κωπηλασίας, αλλά και την ίδια τη λίμνη. Έχουμε αρχίσει μια παλιά προσπάθεια με μια οργανωμένη επιτροπή επιστημόνων και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι η Παμβώτιδα χειμώνα – καλοκαίρι το σήμα κατατεθέν της περιοχής μας. Μέσα σ’ αυτήν εσείς δίνετε τους αγώνες αλλά και μια νέα διάσταση στον Ναυτικό Όμιλο και στην πόλη μας».

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος αναφέρθηκε στη συγκροτημένη προσπάθεια που έγινε για την επιτυχή διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας του 2019, τονίζοντας πως «όταν συνεργαζόμαστε είτε με τον Δήμο, είτε με την Περιφέρεια, είτε με το ΠΕΑΚΙ είτε με την Κυβέρνηση, έχουμε θεαματικά αποτελέσματα όχι μόνο για τον αθλητισμό και τις υποδομές αλλά και για άλλα σοβαρά ζητήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας όπως το Αεροδρόμιο».

Ο κ. Στέφος έκανε ειδική αναφορά στους αθλητές που με τις διακρίσεις τους κάνουν περήφανες τις οικογένειές τους αλλά και όλη την πόλη και ευχήθηκε να συνεχίσουν μαζί με τους προπονητές τους και τον Ν.Ο.Ι. στο δρόμο των επιτυχιών!

Σε επιστολή του που αναγνώστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αφού εξέφρασε την ευχή ο Ν.Ο.Ι. να εξακολουθήσει να στέφεται Πρωταθλητής φέρνοντας νέες επιτυχίες στην πόλη, υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, διοργάνωση που αποτελεί στοίχημα για τα Γιάννενα, όπως σημείωσε. Δήλωσε δε πως ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας και παλιός πρωταθλητής της Κωπηλασίας Μιχάλης Πλιάκος θυμήθηκε τα δικά του αθλητικά χρόνια στον Όμιλο, επισημαίνοντας πως «πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας το νέο Συμβούλιο του Ομίλου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε μία κρίσιμη καμπή περνώντας από τα πολλά χρόνια επιτυχιών στη νέα εποχή που πρέπει να συνεχιστεί με επιτυχίες». Δήλωσε δε αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει το σωματείο, ενώ μιλώντας για τους νυν αθλητές του Ν.Ο.Ι. τόνισε πως είναι τυχεροί που βρίσκονται σ’ αυτό τον χώρο, ζητώντας τους να είναι μία γροθιά και να μην ξεχνούν ότι όλα γίνονται με πολλή δουλειά και σκληρό αγώνα.

Τον λόγο έλαβε τελευταίος ο μοναδικός επιζών σήμερα από τα ιδρυτικά μέλη του Ναυτικού Ομίλου, αθλητής και παράγοντας του Ν.Ο.Ι. Γεώργιος Νικολαΐδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή νέα χρονιά με πολλές επιτυχίες. «Είμαι βέβαιος ότι το νέο Δ.Σ. θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε ο Όμιλος να παραμείνει Πρωταθλητής Ελλάδος, αλλά και προκειμένου να συνεχίσει η εθνική ομάδα της Κωπηλασίας να απαρτίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από δικούς του αθλητές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου που διακρίθηκαν πέρυσι σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως το Πανευρπωαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, το Παγκόσμιο Εφήβων, το Βαλκανικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και των αθλητών που αρίστευσαν και με τις επιδόσεις τους στο σχολείο!

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της αείμνηστης Ευγενίας Μουτσίκα, παλιάς πρωταθλήτριας, προπονήτριας και μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Ν.Ο.Ι., την οποία παρέλαβε από τον Αλέκο Καχριμάνη η κόρη της και παγκόσμια πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας Ελένη Διαμάντη. Την πίτα του Ομίλου για το 2018 έκοψε η Μάρθα Παλαιοπάνου από κοινού με τους Αλ. Καχριμάνη, Γ. Στέφο και Μιχ. Πλιάκο.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

 

 
 
 
 

Πληροφορίες

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ

  • Διεύθυνση: Κανάρη 10,
  • Ιωάννινα ΤΚ 454 45, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: 26510.25265
  • Fax: 26510.38060