Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

Ο Ν.Ο.Ι. συγχαίρει τους πέντε νεαρούς Πρωταθλητές του!

Έδωσαν την ψυχή τους και προσπάθησαν σκληρά για τη διάκριση οι πέντε νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι συμμετείχαν με τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων το οποίο διεξήχθη στο Τρακάι της Λιθουανίας. Μπορεί στο βάθρο να μην έφτασαν, όμως οι Ανδριανός Οικονόμου και Δημήτρης Μπουκουβάλας (8οι με 21 συμμετοχές στην Τετράκωπο Εφήβων), Παντελής Σωτηρακόπουλος (13ος με 28 συμμετοχές στη Δίκωπο Εφήβων), Άρτεμις Ντούσκου (12η με 28 συμμετοχές στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων) και Αριάδνη Μήτση (9η με 17 συμμετοχές στην Τετράκωπο άνευ Νεανίδων) πραγματοποίησαν με τα πληρώματά τους πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο, βάζοντας τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Παράλληλα, αποκόμισαν πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία που είναι σίγουρο ότι θα τους φανεί πολύ χρήσιμη στη συνέχεια της αθλητικής τους διαδρομής.

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους πέντε νεαρούς Πρωταθλητές για την εμφάνισή τους στο Τρακάι με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας και τους εύχεται από καρδιάς μεγάλες διακρίσεις και πολλά διεθνή μετάλλια στο μέλλον.

Πέντε επίλεκτα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων

Θα κυνηγήσουν στη Λιθουανία μετάλλια αλλά και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα Νέων του 2018

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι επόμενες ημέρες για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία σε διεθνές αγωνιστικό επίπεδο. Αύριο ξεκινούν στο Τρακάι της Λιθουανίας οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων και η παρουσία σ’ αυτούς του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Στο Παγκόσμιο, στο οποίο θα κριθούν και ορισμένες από τις προκρίσεις πληρωμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, θα λάβουν μέρος, με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, πέντε επίλεκτοι νεαροί κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τoυς Παντελή Σωτηρακόπουλο (Δίκωπος Εφήβων), Ανδριανό Οικονόμου και Δημήτρη Μπουκουβάλα (Τετράκωπος Εφήβων), Άρτεμη Ντούσκου (Διπλό Σκιφ Νεανίδων) και Αριάδνη Μήτση (Τετράκωπος άνευ Νεανίδων). Δυστυχώς, εκτός διοργάνωσης έμεινε, λόγω τραυματισμού, ένας ακόμη επίλεκτος κωπηλάτης του Ν.Ο.Ι., ο φετινός Πρωταθλητής Ευρώπης Θανάσης Παλαιοπάνος.

Για τα πέντε Γιαννιωτόπουλα, λοιπόν, που τις τελευταίες εβδομάδας προετοιμάστηκαν εντατικά στη λίμνη της Καστοριάς με το εθνικό μας συγκρότημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία, η διάκριση και το βάθρο της διοργάνωσης και από την άλλη, η εξασφάλιση της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα Νέων του 2018. Και οι δύο στόχοι θεωρούνται εφικτοί δεδομένης της καλής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι νεαροί Γιαννιώτες κωπηλάτες αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές της Εθνικής Ομάδας.

Η Ελληνική εθνική αποστολή, που βρίσκεται ήδη στη Λιθουανία, περιλαμβάνει συνολικά 20 αθλητές. Αρχηγός της είναι ο Γιαννιώτης Έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων - Νεανίδων Κώστας Νταλαμάγκας. Το Παγκόσμιο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 6 Αυγούστου.


Ικανοποίηση του Ν.Ο.Ι. για τον διαγωνισμό «Teen City Vibe»

Πέρα από τις επιτυχίες στους αγωνιστικούς στίβους, σταθερή φιλοδοξία και προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων είναι να παίζει επίσης έναν χρήσιμο κοινωνικό ρόλο, αλλά και να προβάλλει τα Γιάννενα, αθλητικά και τουριστικά, σε κάθε ευκαιρία.

Με πολλή χαρά λοιπόν συμμετείχε πρόσφατα στα γυρίσματα της νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής του ALPHA «Τeen City Vibe», παραχωρώντας ως πρωταγωνιστή τον νεαρό Πρωταθλητή του Αποστόλη Ντότη, καθώς και τις εγκαταστάσεις αλλά και βάρκες του, με αποτέλεσμα να κάνουν τελικά τον γύρο της Ελλάδας εντυπωσιακά πλάνα από την Παμβώτιδα!

Η νίκη των Ιωαννίνων στον αντίστοιχο διαγωνισμό, μέσω της οποίας τα Γιάννενα θα αποκτήσουν σύντομα ένα σύγχρονο ποδηλατικό πάρκο, χαροποιεί ιδιαίτερα τη μεγάλη οικογένεια του Ν.Ο.Ι., που παραμένει πάντα διαθέσιμη να συμβάλλει με όλες της δυνάμεις της σε κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με την εξωστρέφεια και προβολή της πόλης μας.

 

Η Διοίκηση του Ομίλου συγχαίρει θερμά τον Αποστόλη για τη συμμετοχή και την καίρια συμβολή του στην επιτυχία του διαγωνισμού «Teen City Vibe».